Preveniți ca spălarea liniei de fabricație să conducă la nevoi suplimentare de relubrifiere

Acest lucru se întâmplă în industrie alimentară: pericolele potențiale de contaminare se traduc în reglementări și standarde într-o continuă creștere privind curățenia și siguranța.

Ca răspuns, vă bazați pe spălări riguroase pentru a steriliza echipamentele, repetând procesul săptămânal sau chiar în fiecare zi dacă aveți produse cu grad ridicat de contaminare. Cu toate acestea, responsabilitatea dumneavoastră de a crea un mediu mai igienic nu elimină toate riscurile, ci din contră, crează mai multe.

Problema este că, atunci când utilizați rulmenți standard în echipamentul de procesare, trebuie să-i relubrifiați după fiecare spălare. Percepția este că apa ar putea intra în rulmenți prin acest proces și tentația este să umpleți cu vaselină  până când veți observa că vaselina iese pe la etanșări, lubrifiant ce poate curge pe alimente. Mai mult, aceasta poate ajunge pe podea și poate provoca accidente, alunecare sau cădere, înainte să fie spălată cu jetul de apă.

Acestea nu sunt singurele riscuri cu care vă puteți confrunta. Dacă folosiți relubrifierea manuală există întotdeauna posibilitatea apariției unor perioade de opriri accidentale. Unii rulmenți sunt greu accesibili pentru procesul de relubrifiere motiv pentru care apar defecțiunile.  Acest lucru se poate întâmpla, de asemenea, în cazul unei relubrifieri automate - dacă conductele se înfundă cu vaselină, aceasta nu mai poate ajunge la rulmenți.

Totuși, să nu uităm de costuri! Lubrifiantul folosit la echipamente costă bani și tot timpul investit de personalul de mentenanță  pentru relubrifiere se adaugă la costul total de exploatare.

Toate aceste aspecte au fost abordate de către inginerii SKF. Bazându-se pe expertiza lor în sistemele de etanșare și pe cunoașterea proceselor și reglementărilor din industria alimentară, au dezvoltat tehnologia inovatoare SKF Food Line Y-bearing.

Printr-un design inovator de etanșare a rulmentului, lubrifiantul rămâne protejat în interiorul lagărului, împiedicând pătrunderea agenților de curățare caustici și a apei.

Pentru dumneavoastră această tehnologie poate pune capăt întregului timp și efort folosit în relubrifierea manuală. Vă poate ajuta să reduceți costuri prin reducerea consumului de lubrifianți, a cantității de apă folosită pentru curățarea excesului de vaselină din rulmenți și înlocuirea rulmenților corodați. Vă poate oferi certitudinea că mențineți un mediu de lucru ce respectă standardele de siguranță alimentară atât pentru personal, cât și pentru produsele alimentare și băuturile pe care le produceți.

În aceste condiții, spălarea echipamentelor nu mai are un impact atât de  mare.

O schimbare minoră cu efecte importante - Cum pot fi aliniate mentenanța, producția și protecția mediului printr-o nouă viziune asupra ungerii în industria alimentară și a băuturilor? Click Descarcă E-book

Citeşte mai departe ...

Atunci când o problemă devine un avantaj

Gândiți-vă la provocările cu care vă confruntați în fiecare zi, chiar dacă sunt personale sau profesionale. Există o satisfacție imensă pe care o aveți în momentul în care găsiți un mod de rezolvare și puneți soluția în practică.

Însă, uneori, o problemă poate reprezenta un avantaj.

Transformarea provocărilor în avantaje se află în centrul acțiunilor SKF.  Deși schimbările pe care le dezvoltăm pot fi de dimensiuni reduse, știm că atunci când sunt construite într-o manieră inteligentă și inovatoare, ele pot fi transformative.

Este posibil să credeți că sună puțin ambiguu sau mult prea ambițios, dar gândiți-vă larulmenții utilizați la cuptoarele de copt și alte aplicații folosite la temperaturi ridicate.

La temperaturi care depășesc 180 de grade Celsius și niveluri excesive de umiditate, nu este vorba de "dacă" rulmenții se vor uza, este vorba de "când" se vor uza. Deoarece condițiile extreme degradează lubrifiantul din rulment, contactul metal-metal crește și uzura se intensifică. Defecțiunea nu va întârzia să apară, cu excepția cazului în care rulmentul este lubrifiat la intervale frecvente.

Luând în considerare aceste aspecte, relubrifierea nu este o activitate  ușoară. În primul rând, trebuie să așteptați să se răcească cuptotul și să ajungă la o temperatură sigură. Apoi, rulmenții trebuie scoși, curățați și reinstalați. Pe ansamblu, este un proces care vă poate opri producția timp de mai multe zile. Această  rutină complicată de întreținere pare a fi singura opțiune.

Dar chiar așa este?

Aceasta este problema pe care inginerii noștri au analizat-o. Ceea ce au descoperit este că aceste condiții extreme nu trebuie întotdeauna să reprezinte o problemă - ele pot fi un avantaj.

Privind lucrurile din această perspectivă, a rezultat un rulment cu o proiectare inovatore care folosește căldura și umiditatea, ce provin de la cuptoare, pentru a preveni uzura și pentru a îmbunătăți considerabil performanța.

Cu ajutorul unei colivii din grafit, rulmenții SKF pentru temperaturi ridicate sunt adaptați pentru a rezista chiar și celor mai extreme temperaturi.

Sistemul de lubrifiere ce împiedică contactul metal-metal  și faptul că nu necesită relubrifiere constantă,  fac ca acești rulmenți să funționeze optim chiar și în acele condiții cu temperaturi foarte mari.

Ce înseamnă acest lucru pentru dumneavoastră? Veți putea crește activitatea de producție și veți scădea timpii de nefuncționare. Puteți să reduceți costurile de întreținere și  impactul asupra mediului prin reducerea cantității de lubrifianți și a materialelor de curățare.

Astfel, puteți transforma o problemă într-un avantaj.

O schimbare minoră cu efecte importante - Cum pot fi aliniate mentenanța, producția și protecția mediului printr-o nouă viziune asupra ungerii în industria alimentară și a băuturilor? Click Descarcă E-book

Citeşte mai departe ...

Rulmenți pentru echipamente de prăjire

Vă amintiți de vechiul proverb care începe cu “Din cauza unui cui s-a pierdut un război”?Nu voi expune totul aici, dar povestea continuă să explice cum lipsa unui cui dintr-o potcoavă duce la încetinirea calului, care duce la imposibilitatea de a transmite un mesaj și așa mai departe, până la pierderea unui război.

Este suficient să spunem: lucrurile mici pot însemna uneori foarte mult.

Pe piață, concurența este acerbă și, dacă nu vă ocupați de lucrurile mici în mod consecvent, atunci cota dumneavoastră de piață poate fi preluată ușor de o mulțime de alte companii ce așteaptă acest lucru. La SKF, proiectăm componente rotative pentru a preveni apariția unui lanț catastrofal de rezultate, cum este cel descris în proverb. De ce? Pentru că știm ce se va întâmpla la sfârșit: echipamentul dumneavostră de prăjire se va defecta.

Reducerea timpului de producție și scăderea veniturilor reprezintă consecințe ale defectării echipamentelor. Dacă un rulment se defectează, producția poate fi oprită pentru mai multe zile sau, mai rău, produsele trebuie aruncate sau retrase din producție. În cele din urmă, toate aceste probleme vor avea ca rezultat creșterea considerabilă a costurilor, scăderea veniturilor și afectarea imaginii companiei.

Din acest motiv noi, la SKF, ne-am concentrat atenția asupra “cuiului”din industria unde se folosesc echipamentele de prăjire, adică asupra rulmentului propriu-zis. Inginerii noștri au realizat o nouă analiză asupra acestor rulmenți și a mediului lor de funcționare. Ce înseamnă fierbinte? Lubrifierea cu vaselină este întradevăr necesară?

Pornind de la aceste întrebări, ei au venit cu o nouă abordare și au dezvoltat un design inovator ce este extrem de rezistent la căldură și la coroziune. Cel mai bine este ca uleiul folosit la prăjit să fie utilizat ca lubrifiant, deci nu mai este necesară relubrifierea.  Această tehnologie de rulmenți vă poate oferi până la 16.000 de ore de funcționare, de peste două ori mai mult decât durata de viață a rulmenților tradiționali.

Opriți-vă pentru o clipă și imaginați-vă ce economii puteți face aici  - perioadele de nefuncționare, costul, orele de mentenanță și multe altele.

"Din cauza unui cui" poate fi o expresie străveche, dar cred cu siguranță că uneori vechile proverbe încă se aplică, chiar și în lumea modernă, hiper-competitivă a afacerilor.

O schimbare minoră cu efecte importante - Cum pot fi aliniate mentenanța, producția și protecția mediului printr-o nouă viziune asupra ungerii în industria alimentară și a băuturilor? Click Descarcă E-book

Citeşte mai departe ...

Ce puteți face în 5 minute?

Când aveți 5 minute libere, gândiți-vă ce ați putea face în tot acest timp.

Faceți o cafea? Categoric. Faceți o rezervare pentru cină? Neapărat. Răspundeți la unele e-mail-uri? Cu siguranță.

Inspectați sute de rulmenți pentru a identifica rulmentul defect urmând ca apoi să-l înlocuiți?

Cel mai probabil nu veți proceda așa, dar aceasta este situația cu care se confruntă mulți dintre clienții noștri din industria de panificație.

Este o problemă ce apare la cuptoarele industriale din panificație, ce produc pâine prin procesul de coacere.  Deși acest lucru nu este un mediu deosebit de cald, umiditatea este semnificativă. Odată cu formarea ei, umezeala va intra în mod inevitabil în rulmenți, determinând emulsifierea grăsimii și necesitatea de a relubrifia rulmenții.

Atunci când lubrifiantul își modifică gradul de consistență la acest nivel, pot apărea pierderi și riscuri de contaminare și pot crește șansele de defecțiuni. Aceste defecțiuni obligă echipele de întreținere să intervină. În mod obișnuit, acestea vor avea doar 5 minute la dispoziție pentru a detecta rulmentul defect și a remedia problema, înainte ca procesul de producție să fie oprit și toate echipamentele ce conțin pâine și aluaturi să fie dezmembrate.

Cinci minute nu reprezintă mult timp, mai ales dacă vă gândiți cât de dificil poate să fie să lucrați în medii umede. Din acest motiv, am gândit o abordare diferită: proiectarea de rulmenți care se potrivesc perfect acestor condiții unice de funcționare, ce ajută brutăriile și alți producători să evite întreținerea în medii umede.

Exact acest lucru au făcut furnizorii noștri: au creat rulmenții SKF care utilizează tehnologia de lubrifiere cu unsoare solidă. Tehnologia SKF este bazată pe o matrice de polimeri bogată în ulei - în loc de unsoarea tradițională – ce oferă o barieră puternică împotriva umezelii, ajutând la eliminarea emulsiilor și scurgerilor. Rulmenții au capacitatea să asigure o lubrifiere corectă în orice moment și pentru o perioadă mai lungă de timp.

În acest fel, veți putea evita acele cinci minute frenetice în care echipa dumneavosatră de întreținere caută peste tot acel rulment care este defect. În plus, prin împiedicarea scurgerilor de lubrifianți, veți crea condițiile de lucru mult mai sigure, evitând în același timp riscurile de contaminare.

Acest lucru înseamnă mai puține ore pierdute, atât pentru opririle de producție planificate, cât și pentru cele neplanificate, ceea ce vă ajută să creșteți producția. Prin scăderea perioadei de timp pe care o petreceți înlocuind rulmenți, echipa dumneavostră va avea mai mult timp – mult mai mult de cinci minute – disponibil pentru a sprijini alte inițiative.

O schimbare minoră cu efecte importante - Cum pot fi aliniate mentenanța, producția și protecția mediului printr-o nouă viziune asupra ungerii în industria alimentară și a băuturilor? Click Descarcă E-book

Citeşte mai departe ...

AntiFrostGUARD

  • Produse profesionale pentru deszăpezire și controlul prafului pe suprafețele carosabile și pietonale din zonele publice, industriale sau rezidențiale.
  • Deszăpezire și degivrare prin utilizarea de materiale antiderapante ecologice.

AVANTAJE

PROTEJEAZĂ MEDIUL – AntiFrostGUARD PLUS este sigur și prietenos cu mediul înconjurător, și nu prezintă risc de bioacumulare având un impact minim asupra apei, plantelor și animalelor.

UTILIZARE SIGURĂ – AntiFrostGUARD PLUS nu prezintă restricții la transport și este semnificativ mai puțin toxic în comparație cu clorura de magneziu. 

 PROTEJEAZĂ PAVAJUL – AntiFrostGUARD PLUS este de 70-80 ori mai puțin coroziv în comparație cu sarea (NaCl) folosită asupra pavajelor, betonului, mixturilor astfaltice și vopselei pentru marcaje rutiere.

ÎN SEZONUL RECE

ACTIV LA TEMPERATURI REDUSE – AntiFrostGUARD PLUS păstrează capacitate de degivrare până la -30°C în varianta lichidă sau chiar -42°C sub forma de pulbere, în timp ce sarea (NaCl) își pierde dramatic capacitatea de degivrare sub -4°C.

RAPID ȘI EFICIENT – AntiFrostGUARD PLUS topește în primele 30 minute de la aplicare de 8 ori mai multă gheață decât sarea (NaCl) la -7°.

ACȚIUNE ÎNDELUNGATĂ - AntiFrostGUARD acționează ca un material antiderapant cu acțiune remanentă anti-îngheț de cca 72 ore de la aplicare.

ÎN SEZONUL CALD

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE CALITATEA DRUMURILOR – AntiFrostGUARD PLUS ajută la îmbunătățirea drumurilor atunci când sunt utilizate peste durata normală de viață și extinde durata de viață a drumului reducând operațiunile de nivelare și compactare.

REDUCE COSTURILE DE ÎNTREȚINERE – AntiFrostGUARD PLUS controlează emisia de praf reducând cantitatea de pietriș necesar în construcția și întreținerea drumurilor, consolidează si stabilizează baza drumului putând servii ca o alternativă viabilă de cost pentru asfaltare.

 ÎMPIEDICĂ POLUAREA CU PRAF – AntiFrostGUARD PLUS împiedică formarea norilor de praf și implicit poluarea așezărilor umane a culturilor agricole și a fermelor zootehnice.

APLICAȚII PRACTICE

1. DEZGHEȚAREA ȘI DESZĂPEZIREA SUPRAFEȚELOR CAROSABILE ȘI PIETONALE: AntiFrostGUARD PLUS - sub formă de granule, este un produs eficient de topire a gheţii, fiind utilizat atât în domeniul public cât şi cel privat (aplicare pe trotuare, cai de acces, parcări auto, drumuri publice, alei rezidentiale, etc.).

2. DEGIVRAREA INDUSTRIALĂ: AntiFrostGUARD -30°C se utilizează prin pulverizare ca agent de prevenire sau combatere a înghețului la nivelul materialelor depozitate vrac sub cerul liber ușurând ulterior manipularea lor. Astfel pot fi protejate depozitele de agregate (nisip și pietriș) din stațiile de preparare a betoanelor sau din unitățile de producție a prefabricatelor din beton. În același fel pot fi protejate depozitele de carbune ale termocentralelor, asigurând o manevrabilitate crescută pe timp nefavorabil în cadrul proceselor de încărcare/descărcare sau la transportul pe benzi rulante.

AntiFrostGUARD PLUS

Topește cu ușurință gheața și zăpada de pe străzi, trotuare, parcări, alei din spațiile publice, industriale sau rezidențiale. Acționează ca un material antiderapant cu acțiunea remanentă de cca. 72 ore, eficent la temperaturi scăzute până la -42°C. Este de 70-80ori mai puțin coroziv în comparație cu sarea (Na Cl) amestecată cu nisip folosită asupra pavajelor, betonului, mixturilor asfaltice și vopselei pentru marcaje rutiere.

Produsul se prezintă sub forma de granule ușor de împrăștiat, mecanizat sau manual.

Produsul este sigur și prietenos cu mediul înconjurător, fără restricții la transport semnificativ mai puțin toxic comparativ cu produsele pe baza de clorura de magneziu și mult mai puțin coroziv față de cele pe bază de clorura de sodium. Nu se bioacumulează. Impact minim asupra apei, plantelor și animalelor. Nepericuloasă pentru mediul acvatic.

INDICAȚII ȘI UTILIZARE

Iarna: se folosește ca atare, pentru îndepărtarea cu ușurință a gheții și a zăpezii. Suprafața acoperită de 30-36m2/Kg de produs. Acționează degajând căldura pe măsură ce absoarbe apa din gheață sau zăpada. Cantitatea de apă absorbită este dublul greutății produsului sub forma de granule. Produsul topește în primele 30 de minute de la aplicare de 8 ori mai multă gheață decât sarea (NaCl) la -7°C. Previne timp îndelungat reînghețarea zonei tratate. A nu se folosi asupra marmurei!

Sursă: http://www.antifrost.ro/

 

   

Citeşte mai departe ...
Back to top