LECO la a XIII-a ediţie a “Zilei Fermierului”-Jud. Sibiu Recomandat

Multumim colegilor din Sibiu şi Camerei Agricole Sibiu pentru aceasta oportunitate.

Duminică, 7 septembrie 2014, pe valea Hârtibaciului, comuna Roşia, din judeţul Sibiu a fost gazda primitoare a celei de a XIII-a ediţii a a “Zilei Fermierului”, manifestare de tradiţie din cadrul Programului Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu.

Plin de culoare, muzica şi voie buna, trebuie sa fii putin poet ca sa poţi descrie in cuvinte atmosfera acestei manifestaţii. Nefiind poeti vom descrie evenimentuil aşa cum stim.

La intrare te întimpină expoziţia de animale cu cai, oi, capre şi bivolite (care, mai neâmblânzite, au plecat primele spre casă) curaţate şi aranjate pentru a fi admirate.

Şi pentru ca orice târg care se respectă are un “vehicul de protocol” acesta nu a lipsit nici de la această manifestaţie, dupa cum se poate vedea din galeria de imagini - "o trasura pe masura".

Mai departe se înşirau mese de lemn unde producatorii agricoli din satele comunei Sibiene au inşirat ceea ce au avut mai bun sau mai frumos:pui pestriţi de prepeliţă, iepuraşi pufoşi, gaini roşcate şi plictisite – capitolul frumos; urdă, caş de oaie, vaca, bivoliţă, pâine de casa cu cartofi, coapta direct pe vatra sau în frunză de varză, gemuri şi compoturi din toate fructele care îţi vin in minte acum, siropuri din muguri de brad, catina, mere, pere, prune (aici cu varianta “de top” – tuica şi rachiu), struguri, gutui, prajituri, placinte, cozonaci, gogoşi, pancove (asta pentru cine ştie), faguri cu miere, clatie – capitolul bun. Iar undeva mai în spate nelipsiţii mici, cârnaţi şi frigărui, şi evident bere.

Leco a fost prezent cu un stand destinat posesorilor de maşini agricole prezentând lanturile agricole, rulmenţi, piese pentru combine.

Si rezultatul a fost mai mult decât mulţumitor. Roşienii pragmatici, cu vorba domoala au vrut să ştie unde ne gasesc şi care sunt datele noastre de contact. Întrebarile au fost scurte şi la obiect: dimensiuni, coduri, termene de livrare, şi apoi satisfacuti ne-au strâns mâinile cu caldură şi în pas domol au trecut mai departe comentând “că-i bine că or venit oamenii ăştia aci că acum ştim!”.

Ansamblul focloric al comunei şi Junii Sibiului cu un program focloric au încheiat această manifestaţie.

Bineinteles, ca sa se respecte standardul impus de orice manifestare importanta, nu au lipsit “nice popa, nice dom’ învaţător, nice primarele nost’ cu domnii de la judeţ...”

Speram ca si la anul v-om avea aceasi oportunitate excelenta!

Brad Aurel Claudiu

Reprezentant Produse Agricole LECO

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Back to top