Blog Leco Impex - Articole filtrate după dată: Martie 2017

LUBRIFIERE CENTRALIZATA CU COSTURI MINIME

Lubrifierea incorecta este motivul pentru care mai mult de 50% din lagarele cu rulmenti se defecteaza mai devreme decat durata de viata normala. Pe langa lubrifierea lagarului, vaselina are si un rol foarte importanta, acela de a asigura etansarea rulmentului fata de contaminanti proveniti din exteriorul lagarului. Acolo unde lubrifierea se face corect se constata o reducere a numarului de defectiuni a lagarelor cu rulmenti cu cel putin 50%, in aceeasi perioada de timp.

Lubrifiere corecta inseamna:

• lubrifiant potrivit si de calitate                            • volum masurat de lubrifiant

• intervalul corect intre doua lubrifieri                   • lubrifierea executata curat

SKF a pregatit o solutie simpla de lubrifiere centralizata, care utilizeaza kit-uri prefabricate si care se bazeaza pe pistolul de gresare cu baterii TLGB 20 si dozatoarele progresive VPBM, doua produse SKF bine cunoscute pentru fiabilitatea lor.

Principalele componente ale sistemului sunt pistolul de gresare cu baterie TLGB 20, un dozator progresiv de tip VPBM cu 2 pana la 10 iesiri si conducte de inalta presiune pentru legaturile la punctele de lubrifiere, impreuna cu toate armaturile necesare pentru conexiunile hidraulice.

 

Continutul kit-ului:

- Placa de conectare cu niplu de gresare, echipata cu racord pentru cap de furtun.

Se fixeaza cu doua suruburi (nu sunt incluse)

 

 

- Dozator progresive de tip VPBM cu numarul de iesiri siconfiguratia corespunzatoare codului 

de comanda din tabelul anterior.Dozatorul este echipat cu conectorul de intrare pentru cap de furtun si conectori de iesire cu supapa de sens, conectori rapizi 

pentru tub de 6 mm diametru exterior.

 

- Furtun de inalta presiune (7) pentru legatura intre placa deconectare si dozatorul VPB. Se livreaza furtun clungimea de 3 m si doua capate de furtun drepte (8 si 9). Capetele de furtun se monteaza prin insurubare, dupa ce furtunul a fost taiat la lungimea dorita.

 

Conectori la punctele de ungere

Kit-ul include un numar de conectori egal cu numarul de iesiri din dozator. Sunt conectori rapizi pentru tub de 6 mm, conectori cot la 90°

cu filet R 1/8“ conic.

La cerere se pot livra conectorii si cu alt filet.

 

- Tub de plastic inalta presiune

In componenta kit-ului exista tub de plastic cu diametrul exterior de 6 mm, pentru legatura intre iesirile dozatorului si conectorii insurubati la punctele de lubrifiere. Tubul are presiunea maxima de functionare de 70 bar.

Lungimea tubului de plastic livrat este de cate 3 metri pentru fiecare iesire din dozator. De exemplu pentru kit-ul cu dozator cu 6 iesiri (MS-LUBKIT-06) se livreaza 18 metrii de tub de plastic.

ATENTIE ! Lungimea maxima intre dozator si punctul de lubrifiere este de 3 m.

 

- Cleme pentru fixare tub de plastic pe echipament

Kit-ul include un numar egal cu numarul de metri de tub de plastic, de cleme pentru fixarea tubului de plastic pe masina / echipament. Fixarea clemelor se face cu surub autofilatant, ori similar.

 

Avantajele sistemului de lubrifiere centralizata:

• reducerea pericolului de accidente pentru personal

• lubrifiere rapida

• nu este posibil ca puncte de lubrifiere sa fie uitate

• aceeasi cantitate de lubrifiant la fiecare punct

• instalare simpla

• trecere usoara la lubrifiere automata

 

Functionare, utilizare

Pentru lubrifierea tuturor punctelor conectate la sistemul cebtralizat se conecteaza pistolul de gresare TLGB 20 la niplul de pe placa de conectare si se actioneaza intrerupatorul acestuia (tragaciul). Pe contoarul de pe afisajul pistolului se urmareste cantitatea de vaselina pompata. Cind aceasta cantitate este egala cu volumul total de vaselina necesar pentru

 

Accesorii si produse asociate

Pentru umplerea pistolului de gresare pot fi folosite pompele actionate manual LAGF18 si LAGF50. Cu aceste pompe se asigura umplerea rapida cu vaselina curata, fara goluri de aer si, foarte important, fara pierderi de vaselina inevitabile la umplerea manuala. Sunt disponibile doua marimi de astfel de pompe, pentru butoi de 50 kg si pentru galeata de 18 kg.

Pentru lubrifiere, in special pentru o buna lubrifiere a rulmentilor, se recomanda utilizarea vaselinelor SKF. Exista o gama completa de vaseline, care pot acoperi toate conditiile de functionare a rulmentilor, asigurand o lubrifiere de calitate, garantie pentru o uzura redusa, respectiv o durata marita de functionare.


 

Pentru vaselinele SKF se poate determina intervalul de relubrifiere corect si cantitatea necesare de vaselina folosind aplicatia SKF Dial Set, disponibila atat pentru dispozitivele cu iOS cat si cu Android.Lubrifierea incorecta este motivul pentru care mai mult de 50% din lagarele cu rulmenti se defecteaza mai devreme decat durata de viata normala. Pe langa lubrifierea lagarului, vaselina are si un rol foarte importanta, acela de a asigura etansarea rulmentului fata de contaminanti proveniti din exteriorul lagarului. Acolo unde lubrifierea se face corect se constata o reducere a numarului de defectiuni a lagarelor cu rulmenti cu cel putin 50%, in aceeasi perioada de timp.

Citeşte mai departe ...
Back to top