Practici pentru intretinerea combinelor - PARTEA 1 Recomandat

Pentru ca toate sculele, chiar si cel mai banal ciocan, se strica numai atunci cand lucrezi cu ele, ne-am gandit sa va oferim citeva sfaturi minimale cu privire la intretinerea unei combine, inainte sau dupa ce ai treminat de lucrat cu ea. Va sugeram dupa cum urmeaza:

1. CURATENIA GENERALA: Evident, curat-o de resturile de paie, praf, sau orice alte reziduuri care s-au depus. Daca folosesti apa, gindeste-te ca aceasta se poate infiltra in anunumite zone si poate provoca rugina, care, la rindul ei duce la o uzura prematura a pieselor, sau subansamblelor,si va creste frecventa si importanta defectiunilor. Incearca sa folosesti aerul si nu apa, acolo unde se poate. Chiar daca suna straniu, stii ca lucreazi cu combina in CAMP, si nu pe asfalt, asa ca, daca o compari cu masina din curte, sau chiar cu un tractor, ai gresit. Dar sunt sigur ca deja stii asta pentru ca evident, nu bati covoarele cu ciocanul.

2. APARATUL DE TAIERE: Dispozitivele de taiere sau cutitele, sectiile de taiere, sau “patea din fata care taie paiele”-pentru unii, care in general arata asa (Vezi poza de mai jos.) dar pot diferi de la producator la producator. Verificati cutitele, contracutitele, degetele, suruburile sau niturile daca sunt indoite, rupte sau slabite si inlocuieste-le! 

3. RIDICATOARELE DE PAIE: Acestea trebuie verificate si, daca sunt indoite sau rupte, acestea trebuie inlocuite. In mod special verificati ca sa nu fie indoite in jos, fata de orizontala, deoarece exista riscul sa intre in pamânt, şi atunci pot crea probleme mult mai mari. 

4. DINTII DE RIDICARE: Verificati cu atenţie dintii, sau arcele si daca prezinta urme de lovire, sau sunt îndoite, schimbaţi-le! Deoarece se pot rupe si avariile produse pot fi mult mai importante. Schimbarea catorva arcuri este o investitie minima, si chiar nu merita bataia de cap pe care o pot provoca.

5. DEGETELE ESCAMOTABILE: În aceeaşi măsura acordaţi o atenţie deosebită degetelor escamotabile, precum si lanturilor sau curelelor. Degetele, daca sunt rupte sau indoite trebuie schimbate.

Despre lanţuri şi curele vom vorbi data viitoare, pentru ca implica multe aspecte si vrem sa le tratam pe fiecare cu multe detalii.

To be continued....

  Brad Claudiu

Reprezentant Vanzari produse agricole LECO

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Back to top