AntiFrostGUARD

 • Produse profesionale pentru deszăpezire și controlul prafului pe suprafețele carosabile și pietonale din zonele publice, industriale sau rezidențiale.
 • Deszăpezire și degivrare prin utilizarea de materiale antiderapante ecologice.

AVANTAJE

PROTEJEAZĂ MEDIUL – AntiFrostGUARD PLUS este sigur și prietenos cu mediul înconjurător, și nu prezintă risc de bioacumulare având un impact minim asupra apei, plantelor și animalelor.

UTILIZARE SIGURĂ – AntiFrostGUARD PLUS nu prezintă restricții la transport și este semnificativ mai puțin toxic în comparație cu clorura de magneziu. 

 PROTEJEAZĂ PAVAJUL – AntiFrostGUARD PLUS este de 70-80 ori mai puțin coroziv în comparație cu sarea (NaCl) folosită asupra pavajelor, betonului, mixturilor astfaltice și vopselei pentru marcaje rutiere.

ÎN SEZONUL RECE

ACTIV LA TEMPERATURI REDUSE – AntiFrostGUARD PLUS păstrează capacitate de degivrare până la -30°C în varianta lichidă sau chiar -42°C sub forma de pulbere, în timp ce sarea (NaCl) își pierde dramatic capacitatea de degivrare sub -4°C.

RAPID ȘI EFICIENT – AntiFrostGUARD PLUS topește în primele 30 minute de la aplicare de 8 ori mai multă gheață decât sarea (NaCl) la -7°.

ACȚIUNE ÎNDELUNGATĂ - AntiFrostGUARD acționează ca un material antiderapant cu acțiune remanentă anti-îngheț de cca 72 ore de la aplicare.

ÎN SEZONUL CALD

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE CALITATEA DRUMURILOR – AntiFrostGUARD PLUS ajută la îmbunătățirea drumurilor atunci când sunt utilizate peste durata normală de viață și extinde durata de viață a drumului reducând operațiunile de nivelare și compactare.

REDUCE COSTURILE DE ÎNTREȚINERE – AntiFrostGUARD PLUS controlează emisia de praf reducând cantitatea de pietriș necesar în construcția și întreținerea drumurilor, consolidează si stabilizează baza drumului putând servii ca o alternativă viabilă de cost pentru asfaltare.

 ÎMPIEDICĂ POLUAREA CU PRAF – AntiFrostGUARD PLUS împiedică formarea norilor de praf și implicit poluarea așezărilor umane a culturilor agricole și a fermelor zootehnice.

APLICAȚII PRACTICE

1. DEZGHEȚAREA ȘI DESZĂPEZIREA SUPRAFEȚELOR CAROSABILE ȘI PIETONALE: AntiFrostGUARD PLUS - sub formă de granule, este un produs eficient de topire a gheţii, fiind utilizat atât în domeniul public cât şi cel privat (aplicare pe trotuare, cai de acces, parcări auto, drumuri publice, alei rezidentiale, etc.).

2. DEGIVRAREA INDUSTRIALĂ: AntiFrostGUARD -30°C se utilizează prin pulverizare ca agent de prevenire sau combatere a înghețului la nivelul materialelor depozitate vrac sub cerul liber ușurând ulterior manipularea lor. Astfel pot fi protejate depozitele de agregate (nisip și pietriș) din stațiile de preparare a betoanelor sau din unitățile de producție a prefabricatelor din beton. În același fel pot fi protejate depozitele de carbune ale termocentralelor, asigurând o manevrabilitate crescută pe timp nefavorabil în cadrul proceselor de încărcare/descărcare sau la transportul pe benzi rulante.

AntiFrostGUARD PLUS

Topește cu ușurință gheața și zăpada de pe străzi, trotuare, parcări, alei din spațiile publice, industriale sau rezidențiale. Acționează ca un material antiderapant cu acțiunea remanentă de cca. 72 ore, eficent la temperaturi scăzute până la -42°C. Este de 70-80ori mai puțin coroziv în comparație cu sarea (Na Cl) amestecată cu nisip folosită asupra pavajelor, betonului, mixturilor asfaltice și vopselei pentru marcaje rutiere.

Produsul se prezintă sub forma de granule ușor de împrăștiat, mecanizat sau manual.

Produsul este sigur și prietenos cu mediul înconjurător, fără restricții la transport semnificativ mai puțin toxic comparativ cu produsele pe baza de clorura de magneziu și mult mai puțin coroziv față de cele pe bază de clorura de sodium. Nu se bioacumulează. Impact minim asupra apei, plantelor și animalelor. Nepericuloasă pentru mediul acvatic.

INDICAȚII ȘI UTILIZARE

Iarna: se folosește ca atare, pentru îndepărtarea cu ușurință a gheții și a zăpezii. Suprafața acoperită de 30-36m2/Kg de produs. Acționează degajând căldura pe măsură ce absoarbe apa din gheață sau zăpada. Cantitatea de apă absorbită este dublul greutății produsului sub forma de granule. Produsul topește în primele 30 de minute de la aplicare de 8 ori mai multă gheață decât sarea (NaCl) la -7°C. Previne timp îndelungat reînghețarea zonei tratate. A nu se folosi asupra marmurei!

Sursă: http://www.antifrost.ro/

 

   

Citeşte mai departe ...

TERMO PROTECT - Antigel superconcentrat pentru instalații termice

TERMO PROTECT este un antigel superconcentrat pe baza de monoetilenglicol ce asigură protecția crescută la îngheț a circuitelor termice. Produsul este adecvat utilizării în orice instalație de încălzire care funcționează la temperatura maximă de 102 °C, permitând un raport crescut de diluție cu apă, în funcție de regimul de exploatare dorit. 

Inhibitorii de coroziune și aditivii stabilizatori de pH cu care este tratat TERMO PROTECT optimizează protejarea materialelor din care sunt realizate componentele circuitului (cupru, fier, inox, aluminiu, alama, cauciuc, etc.) și asigură o bună funcționare a pompelor de circulație din instalație.

Nu se utilizează la instalații din țeavă zincată, sau componente din zinc sau magneziu.
Antigelul este colorat intens pentru a constitui un indicator de toxicitate în cazul pătrunderii accidentale în circuitul de canalizare.

Nu conține amine, nitriți, silicați, borați sau fosfați, compuși interziși de legislația europeană de protecția mediului. 

Beneficii

 

Asigură protecție maximă la îngheț pentru o gamă extinsă de aplicații la costuri reduse.

 

 Formulare specială recomandată pentru utilizarea în instalații termice rezidențiale.

 

Calitate de top asigurată prin aditivi de cea mai bună calitate și garantată prin marca înregistrată. 

Aplicații

Mod utilizare

Se folosește în amestec cu apă demineralizată. Densitate produs concentrat: 1,11-1,14 g/cm3.

Produsul se va utiliza doar în diluție cu apă demineralizată. Raporturi de diluție recomandate (vol.antigel:vol.apa)*:

 - diluție 3:2, oferă protecție la -44°C
 - diluție 1:1, oferă protecție la -36°C
 - diluție 2:3, oferă protecție la -26°C
 - diluție 1:2, oferă protecție la -20°C

Termen de garanție în depozitare: 5 ani.

Detalii tehnice

Temperatura maximă de lucru: 102°C.

Densitatea specifică a produsului concentrat: 1.11-1.14 g/cmc.

Culoare: albastru.

Toxicitate: nociv prin înghițire.

Produs biodegradabil: da.

Aditivat cu inhibitori coroziune chimică: da.

Aditivat cu inhibitori de electrocoroziune: da.

Sistem aditivare: organic.

Certificare RAR: N/A.

Clasificare transport ADR: neclasificat.

Garanție în depozitare: 5 ani.

Ambalare: bidon de 20 kg și butoi 240 kg la comandă.

Sursă: www.laborexromania.ro


 

 

Citeşte mai departe ...

Antigelul auto - Tips and tricks

Așa cum majoritatea dintre noi știm deja, antigelul este un fluid de transfer termic folosit în echipamente, pentru a preveni supraîncălzirea acestora, transferând căldura produsă de acestea la alte dispozitive sau eliminarea căldurii sub forma de energie radiantă.

Antigelul are proprietăți precum capacitate termică mare, vâscozitate redusă, capacitate de lubrifiere, inhibarea coroziunii și proprietăți anti îngheț, asigurând în același timp prevenirea corodării traseelor pe care acesta circulă. Antigelurile se clasifică în funcție de aplicabilitatea acestora în antigeluri auto și termotehnice (pentru instalații de încălzire de diferite tipuri). 

Știați că…

• …antigelurile sunt de mai multe tipuri în funcție de aplicabilitatea lor (auto sau termotehnice) și că pentru fiecare categorie a acestora antigelul conține un pachet de aditivi speciali pentru materialele din care este fabricată instalația?

• …a treia parte a energiei termice provenite din arderea de combustibil trebuie să fie eliminată de lichidul de răcire, în timp ce energia utilizabilă la arborele cotit al motorului este doar un sfert din energia termică în cazul motoarelor pe benzină sau o treime în cazul motoarelor diesel?

• …în cazul în care nu se folosește antigel pe timpul iernii, blocul motor poate fi distrus aproape complet de apa care se solidifică din cauza temperaturilor scăzute și care își mărește volumul prin înghețare?

• …nu există un cod universal al culorilor antigelului și acesta nu trebuie ales în funcție de culoarea lui, ci de proprietățile fizico-chimice, întrucât fiecare producător alege culoarea antigelului după preferința proprie?

• …este recomandat ca antigelul să fie amestecat cu apă demineralizată datorită lipsei de conductivitate a acesteia?

• …pentru completarea antigelului este obligatorie utilizarea unui tip de antigel ale cărui caracteristici să fie compatibile cu ale celui existent în instalație?

Acestea sunt câteva date importante de care trebuie să ținem cont în alegerea corectă a antigelului pentru autoturismul nostru și pentru a evita posibilele probleme care apar în cazul utilizării incorecte a acestuia. A fi informat corect înseamnă a acționa corect, în consecință țineți cont de aceste informații în alegerea antigelul potrivit, astfel motorului mașinii va funcționa în parametri optimi!

Antigelul auto concentrat RED LINE G12 

  

Antigelul auto concentrat RED LINE G12 este un amestec de glicoli și inhibitori de coroziune, conceput după o formulă ce folosește aditivare în tehnologie OAT (inhibitori de coroziune organici). Produsul poate fi utilizat indiferent de anotimp oferind protecția la îngheț până la -30°C a radiatorului, în amestec 1:1 cu apă demineralizată.

Antigelul auto RED LINE G12 a fost special conceput pentru a asigura creșterea duratei de viață a sistemului de răcire, protejându-l la supraîncălzire și la coroziune prin intermediul pachetului special de aditivi și stabilizatori.

 • nu conține amine, nitrati, silicați, borați sau fosfați
 • asigură protecția împotriva înghețului, supra-încălzirii și coroziunii
 • este aditivat în vederea protecției maxime și creșterii duratei de viață a motorului

ATENȚIE!

 • asigurați-vă că motorul este rece înainte de a deschide capacul radiatorului sau al vasului de expansiune!
 • pentru a nu deteriora proprietățile antigelului RED LINE G12, goliți sistemul de răcire înainte de introducere!
 • măsurați la începutul sezonului rece punctul de congelare al antigelului din radiator!

Produsul se va utiliza doar diluat cu apă demineralizată. Raporturi de diluție recomandate (vol.antigel:vol.apă)*:

 • diluat 1:1, oferă protecție la -30°C
 • diluat 2:3, oferă protecție la -17°C
 • diluat 1:2, oferă protecție la -10°C

*utilizarea antigelului în raporturile de diluție recomandate eficientizează metoda de preparare a soluției și păstrează proprietățile optime ale fluidului termic atât pentru protecția la îngheț și coroziune cât și pentru asigurarea celor mai bune performanțe termodinamice pentru majoritatea aplicațiilor.

Datorită faptului că antigelul este supus stresului termic încălzire-răcire este recomandată schimbarea lui după 24 luni de utilizare. În urma stresului termic încălzire-răcire orice produs chimic își schimbă proprietățile!

Descarcă: Fișa tehnică Antigel auto G12

Antigelul auto concentrat BLUE LINE G11

Antigelul auto concentrat BLUE LINE G11 este un amestec de glicoli și inhibitori de coroziune, conceput după o formulă ce folosește aditivare în tehnologie OAT (inhibitori de coroziune organici). Produsul poate fi utilizat indiferent de anotimp oferind protecție la îngheț până la -30°C a radiatorului, în amestec 1:1 cu apă demineralizată.

Antigelul auto BLUE LINE G11 a fost special conceput pentru a asigura  creșterea duratei sistemului de răcire, protejându-l la supraîncălzire și la coroziune prin intermediul pachetului special de aditivi și stabilizatori.

 • nu conține amine, nitrati, silicați, borați și fosfați
 • asigură protecția împotriva înghețului, supra-încălzirii și coroziunii
 • aditivat în vederea protecției maxime și creșterii duratei de viață a motorului

ATENȚIE!

 • asigurați-vă ca motorul este rece înainte de a deschide capacul radiatorului sau al vasului de expansiune!
 • pentru a nu deteriora proprietățile antigelului BLUE LINE G11, goliți sistemul de răcire înainte de introducere!
 • măsurați la începutul sezonului rece punctul de congelare al antigelului din radiator!

Produsul se va utiliza doar diluat cu apă demineralizată. Raporturi de diluție recomandate (vol.antigel:vol.apă)*:

 • diluat 1:1, oferă protecție la -30°C
 • diluat 2:3, oferă protecție la -17°C
 • diluat 1:2, oferă protecție la -10°C

*utilizarea antigelului în raporturile de diluție recomandate eficientizează metoda de preparare a soluției și păstrează proprietățile optime ale fluidului termic atât pentru protecția la îngheț și coroziune cât și pentru asigurarea celor mai bune performanțe termodinamice pentru majoritatea aplicațiilor.

Datorită faptului că antigelul este supus stresului termic încălzire-răcire este recomandată schimbarea lui după 24 luni de folosință. În urma stresului termic incălzire-răcire orice produs chimic își schimba proprietățile!

Descarcă: Fișa tehnică Antigel auto G11

 

 

Citeşte mai departe ...
Back to top