Blog Leco Impex - Articole filtrate după dată: Mai 2018

Atunci când o problemă devine un avantaj

Gândiți-vă la provocările cu care vă confruntați în fiecare zi, chiar dacă sunt personale sau profesionale. Există o satisfacție imensă pe care o aveți în momentul în care găsiți un mod de rezolvare și puneți soluția în practică.

Însă, uneori, o problemă poate reprezenta un avantaj.

Transformarea provocărilor în avantaje se află în centrul acțiunilor SKF.  Deși schimbările pe care le dezvoltăm pot fi de dimensiuni reduse, știm că atunci când sunt construite într-o manieră inteligentă și inovatoare, ele pot fi transformative.

Este posibil să credeți că sună puțin ambiguu sau mult prea ambițios, dar gândiți-vă larulmenții utilizați la cuptoarele de copt și alte aplicații folosite la temperaturi ridicate.

La temperaturi care depășesc 180 de grade Celsius și niveluri excesive de umiditate, nu este vorba de "dacă" rulmenții se vor uza, este vorba de "când" se vor uza. Deoarece condițiile extreme degradează lubrifiantul din rulment, contactul metal-metal crește și uzura se intensifică. Defecțiunea nu va întârzia să apară, cu excepția cazului în care rulmentul este lubrifiat la intervale frecvente.

Luând în considerare aceste aspecte, relubrifierea nu este o activitate  ușoară. În primul rând, trebuie să așteptați să se răcească cuptotul și să ajungă la o temperatură sigură. Apoi, rulmenții trebuie scoși, curățați și reinstalați. Pe ansamblu, este un proces care vă poate opri producția timp de mai multe zile. Această  rutină complicată de întreținere pare a fi singura opțiune.

Dar chiar așa este?

Aceasta este problema pe care inginerii noștri au analizat-o. Ceea ce au descoperit este că aceste condiții extreme nu trebuie întotdeauna să reprezinte o problemă - ele pot fi un avantaj.

Privind lucrurile din această perspectivă, a rezultat un rulment cu o proiectare inovatore care folosește căldura și umiditatea, ce provin de la cuptoare, pentru a preveni uzura și pentru a îmbunătăți considerabil performanța.

Cu ajutorul unei colivii din grafit, rulmenții SKF pentru temperaturi ridicate sunt adaptați pentru a rezista chiar și celor mai extreme temperaturi.

Sistemul de lubrifiere ce împiedică contactul metal-metal  și faptul că nu necesită relubrifiere constantă,  fac ca acești rulmenți să funționeze optim chiar și în acele condiții cu temperaturi foarte mari.

Ce înseamnă acest lucru pentru dumneavoastră? Veți putea crește activitatea de producție și veți scădea timpii de nefuncționare. Puteți să reduceți costurile de întreținere și  impactul asupra mediului prin reducerea cantității de lubrifianți și a materialelor de curățare.

Astfel, puteți transforma o problemă într-un avantaj.

O schimbare minoră cu efecte importante - Cum pot fi aliniate mentenanța, producția și protecția mediului printr-o nouă viziune asupra ungerii în industria alimentară și a băuturilor? Click Descarcă E-book

Citeşte mai departe ...

Rulmenți pentru echipamente de prăjire

Vă amintiți de vechiul proverb care începe cu “Din cauza unui cui s-a pierdut un război”?Nu voi expune totul aici, dar povestea continuă să explice cum lipsa unui cui dintr-o potcoavă duce la încetinirea calului, care duce la imposibilitatea de a transmite un mesaj și așa mai departe, până la pierderea unui război.

Este suficient să spunem: lucrurile mici pot însemna uneori foarte mult.

Pe piață, concurența este acerbă și, dacă nu vă ocupați de lucrurile mici în mod consecvent, atunci cota dumneavoastră de piață poate fi preluată ușor de o mulțime de alte companii ce așteaptă acest lucru. La SKF, proiectăm componente rotative pentru a preveni apariția unui lanț catastrofal de rezultate, cum este cel descris în proverb. De ce? Pentru că știm ce se va întâmpla la sfârșit: echipamentul dumneavostră de prăjire se va defecta.

Reducerea timpului de producție și scăderea veniturilor reprezintă consecințe ale defectării echipamentelor. Dacă un rulment se defectează, producția poate fi oprită pentru mai multe zile sau, mai rău, produsele trebuie aruncate sau retrase din producție. În cele din urmă, toate aceste probleme vor avea ca rezultat creșterea considerabilă a costurilor, scăderea veniturilor și afectarea imaginii companiei.

Din acest motiv noi, la SKF, ne-am concentrat atenția asupra “cuiului”din industria unde se folosesc echipamentele de prăjire, adică asupra rulmentului propriu-zis. Inginerii noștri au realizat o nouă analiză asupra acestor rulmenți și a mediului lor de funcționare. Ce înseamnă fierbinte? Lubrifierea cu vaselină este întradevăr necesară?

Pornind de la aceste întrebări, ei au venit cu o nouă abordare și au dezvoltat un design inovator ce este extrem de rezistent la căldură și la coroziune. Cel mai bine este ca uleiul folosit la prăjit să fie utilizat ca lubrifiant, deci nu mai este necesară relubrifierea.  Această tehnologie de rulmenți vă poate oferi până la 16.000 de ore de funcționare, de peste două ori mai mult decât durata de viață a rulmenților tradiționali.

Opriți-vă pentru o clipă și imaginați-vă ce economii puteți face aici  - perioadele de nefuncționare, costul, orele de mentenanță și multe altele.

"Din cauza unui cui" poate fi o expresie străveche, dar cred cu siguranță că uneori vechile proverbe încă se aplică, chiar și în lumea modernă, hiper-competitivă a afacerilor.

O schimbare minoră cu efecte importante - Cum pot fi aliniate mentenanța, producția și protecția mediului printr-o nouă viziune asupra ungerii în industria alimentară și a băuturilor? Click Descarcă E-book

Citeşte mai departe ...

Ce puteți face în 5 minute?

Când aveți 5 minute libere, gândiți-vă ce ați putea face în tot acest timp.

Faceți o cafea? Categoric. Faceți o rezervare pentru cină? Neapărat. Răspundeți la unele e-mail-uri? Cu siguranță.

Inspectați sute de rulmenți pentru a identifica rulmentul defect urmând ca apoi să-l înlocuiți?

Cel mai probabil nu veți proceda așa, dar aceasta este situația cu care se confruntă mulți dintre clienții noștri din industria de panificație.

Este o problemă ce apare la cuptoarele industriale din panificație, ce produc pâine prin procesul de coacere.  Deși acest lucru nu este un mediu deosebit de cald, umiditatea este semnificativă. Odată cu formarea ei, umezeala va intra în mod inevitabil în rulmenți, determinând emulsifierea grăsimii și necesitatea de a relubrifia rulmenții.

Atunci când lubrifiantul își modifică gradul de consistență la acest nivel, pot apărea pierderi și riscuri de contaminare și pot crește șansele de defecțiuni. Aceste defecțiuni obligă echipele de întreținere să intervină. În mod obișnuit, acestea vor avea doar 5 minute la dispoziție pentru a detecta rulmentul defect și a remedia problema, înainte ca procesul de producție să fie oprit și toate echipamentele ce conțin pâine și aluaturi să fie dezmembrate.

Cinci minute nu reprezintă mult timp, mai ales dacă vă gândiți cât de dificil poate să fie să lucrați în medii umede. Din acest motiv, am gândit o abordare diferită: proiectarea de rulmenți care se potrivesc perfect acestor condiții unice de funcționare, ce ajută brutăriile și alți producători să evite întreținerea în medii umede.

Exact acest lucru au făcut furnizorii noștri: au creat rulmenții SKF care utilizează tehnologia de lubrifiere cu unsoare solidă. Tehnologia SKF este bazată pe o matrice de polimeri bogată în ulei - în loc de unsoarea tradițională – ce oferă o barieră puternică împotriva umezelii, ajutând la eliminarea emulsiilor și scurgerilor. Rulmenții au capacitatea să asigure o lubrifiere corectă în orice moment și pentru o perioadă mai lungă de timp.

În acest fel, veți putea evita acele cinci minute frenetice în care echipa dumneavosatră de întreținere caută peste tot acel rulment care este defect. În plus, prin împiedicarea scurgerilor de lubrifianți, veți crea condițiile de lucru mult mai sigure, evitând în același timp riscurile de contaminare.

Acest lucru înseamnă mai puține ore pierdute, atât pentru opririle de producție planificate, cât și pentru cele neplanificate, ceea ce vă ajută să creșteți producția. Prin scăderea perioadei de timp pe care o petreceți înlocuind rulmenți, echipa dumneavostră va avea mai mult timp – mult mai mult de cinci minute – disponibil pentru a sprijini alte inițiative.

O schimbare minoră cu efecte importante - Cum pot fi aliniate mentenanța, producția și protecția mediului printr-o nouă viziune asupra ungerii în industria alimentară și a băuturilor? Click Descarcă E-book

Citeşte mai departe ...
Back to top